на живо

Нигерия изхвърли действащия шампион на Африка (ВИДЕО)

"Суперорлите" спечелиха с 3:2 срещу Камерун в най-атрактивния мач от първенството дотук

Нигерия изхвърли действащия шампион на Африка (ВИДЕО)

Нигерия се класира на 1/4-финал в турнира за Купата на африканските нации. Отборът на Гернот Рор победи действащия шампион Камерун с 3:2 в безспорно най-зрелищния мач от шампионата до този момент.

Нигерийците, за които Камерун се явява като черна котка в цели три финала на континенталното първенство, започнаха по-силно и логично поведоха. В 19-а минута Одион Игало вкара за 1:0.

Постепенно Камерун се вдигна и натисна съперника си. След няколко колебливи изяви в защита на Нигерия, в 41-а минута се стигна до откровен провал в отбрана. Клинтън Н'джие центрира и Стефан Баокен заби топката във вратата пред безучастния поглед на близкостоящия защитник Кенет Омеруо.

Голът вдъхна самочувствие на "Неукротимите лъвове" и бързо те стигнаха до втори гол. Вкара го Клинтън Н'джие, който демонстрира бързината си и изпреварвайки защитник, пусна топката покрай вратаря.

Камерун изглеждаше, че владее събитията в продължение на 15 минути през втората част, но моментно заспиване на отбраната коства изравнителен гол във вратата на Онана. Центрирана отдясно топка бе укротена на гърди от необезпокоявания Ахмед Муса и Одион Игало я мушна в мрежата за 2:2.

Само 3 минути по-късно камерунската отбрана отново рухна. Одион Игало изведе Алекс Иуоби и играчът на "Арсенал" отбеляза победния гол за своите.

На 1/4-финал Нигерия ще играе с победителя от мача между Египет и ЮАР.