на живо

Ник Кирьос прекрачи границата (ВИДЕО)

Австралиецът продължава с лошите си изяви на корта

Getty Images

Само три дни след като спечели най-голямата титла в кариерата си – Откритото първенство на Япония, австралиецът Ник Кирьос загуби по изключително жалък начин мачът си от втория кръг на турнира в Шанхай срещу квалификанта от Германия Миша Зверев.

Снимка: Getty Images

Двубоят се превърна във фарс, след като 21-годишният тенисист спря да показва заинтересованост и дори влезе в спор със зрител от трибуните, който го обвини в „неуважение към играта и нейните фенове”.

Кирьос вече бе привлякъл достатъчно внимание към себе си. След победата над Сам Куери в първия кръг той заяви, че „се е отегчил по време на мача”.

Липсата на всякакъв интерес от негова страна се потвърди още при загубата му на първия сервис гейм срещу Зверев.

Той започна да бие начални удари със сила, далеч от реалните му възможности. Единият му сервис дори бе просто прехвърлен над мрежата, след което  се запъти безцеремонно към мястото си за почивка.

Той получи и предупреждение от съдията на стола Али Нили: „Ник, не можеш да играеш така. Не е никак професионално, а това е професионален турнир”. А Кирьос отвърна: „Може ли да кажеш, че е време да ставаме, за да приключа този мач и да се прибера вкъщи”.

Това е поредният случай, в който младокът проявява лошия си темперамент. На „Уимбълдън” миналата година, той бе освиркан от зрителите по време на двубоя от четвъртия кръг срещу Ришар Гаске заради недостатъчно раздаване в играта.

Месец по-късно, на четвъртфиналите срещу Казахстан за купа „Дейвис”, Кирьос се провикна: „Не искам да съм тук”, след което загуби мача си и демонстративно счупи ракетата: „Честно да ви кажа не се забавлявах особено днес”, каза той.

През август 2015 г. на турнира от сериите „Мастърс” в Монреал,  Кирьос се обърна към противника си Стан Вавринка: „Танаси Кокинакис спа с гаджето ти. Съжелявам, че трябваше да ти го кажа”.