на живо

Ник Кирьос стигна до финал в Мелбърн, но в двойка с Кокинакис

Двамата тенисисти радват австралийците с атрактивно поведение на корта

Reuters

С Ник Кирьос положението винаги е "Очаквай неочакваното"! Тенисистът може да изиграе мач на космическо ниво, да сервира вяло, да се скара със съдията, да провокира публиката. Малцина обаче са мислили, че атрактивният австралиец с гръцки и малайзийски корени ще играе на финал на турнир от Големия шлем... на двойки!

Кирьос и партньорът му 103-ят в световната ранглиста Танаси Кокинакис (също австралиец в гръцки корени) си осигуриха участие на финала в Мелбърн, след като победиха със 7:6(4), 6:4 фаворитите Марсел Гранйоерс и Орасио Себайос.

Австралийците успяха да вдигнат на крака публиката на Откритото първенство на своята страна не само заради изненадващата победа, но и с поведението си на корта. 

Двамата играят освободено, без притеснение от големите имена и се радват шумно на всяка записана точка. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

До момента Кирьос и Кокинакис бяха достигали само втори кръг на основната схема на Откритото първенство на Австралия за двойки. Сега имат възможност да се борят за желаната титла. 

На сингъл най-доброто постижение на Кирьос в Мелбърн е четвъртфинал през 2015 г. Преди дни той отпадна след мач с един от фаворитите - Даниил Медведев. Кокинакис е играл във втори кръг три пъти. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Със сигурност в началото на турнира никой не си е представял, че най-следените мачове ще са при мъжките дуети. За щастие на местните, титлата със сигурност ще остане в Австралия. 

На финала срещу Кирьос и Кокинакис ще се изправят сънародниците им Мат Ебдън и Макс Пърселс. За първи път от 1980 г. насам две двойки от страната-домакин ще спорят за голямата награда.

Снимка: Reuters