на живо

Никой няма да играе с номер 9 в "Нант" след Сала

"Той ще остане сред легендите на клуба", пишат от "Нант"

Twitter

Ръководството на френския футболен тим "Нант" реши да извади от употреба фланелката с номер 9. По този начин отборът ще отдаде почит на починалия в самолетна катастрофа Емилиано Сала. 

Бившият нападател на "Нант" бе продаден за 15 млн. евро на "Кардиф". Той обаче така и не стигна до новия клуб, след като машината, с която летеше, падна над Ламанша. След операция по издирването, продължила 2 седмици и благодарение на дарения от колеги на Сала и негови близки, тялото на футболиста бе намерено в останките от самолета на дъното на протока.

"Тъй като Емилиано Сала ще бъди завинаги част от легендите, които са написали великата историята на "Нант", номер 9 ще бъде оттеглен от употреба", написаха от френския тим.

"Има трудни сутрини, кошмарни събуждания, където за съжаление реалността ни застига. Еми си отиде Пристигнал през юли 2015 г., Емилиано Сала спечели сърцата на феновете на "Нант". Чрез работата си, постоянството си и безкрайната си добрина той беше голмайстор номер 1 в “Жълтата къща” в последните три сезона", написаха още от тима.