на живо

Николай Илиев: Задачата е ясна - "Левски" да елиминира "Марибор"

"Не отиваме обречени. Момчетата ще дадат всичко от себе си", категоричен беше председателят на УС на "сините"

Николай Илиев: Задачата е ясна - "Левски" да елиминира "Марибор"

Председателят на Управителния съвет на "Левски" - Николай Илиев, разкри, че задачата пред клуба е ясна - "сините" да отстранят фаворита "Марибор" в мачовете от втория предварителен кръг на "Лига Европа".

Днес футболистите и щабът на "Левски" замина за Словения, където в четвъртък (14.07) ще се изиграе първата среща. Тя ще бъде предавана пряко в ефира на bTV Action от 20:00 ч.

„Имаме един класен противник в лицето на „Марибор”. С много добри футболисти. Тактически добре подготвен. „Левски” в никакъв случай не отива обречен в „Марибор”. Напротив, аз съм убеден, че момчетата ще дадат всичко от себе си и ще направят всичко възможно да постигнем един добър турнирен резултат, който да ни даде още по-добри възможности за реванша в София”, беше категоричен Илиев на летище "София".

Той припомни победата на "Левски" над "Щутгарт" и я даде за пример на футболистите, че отборът и друг път е отстранявал фаворити в европейските турнири.

Илиев разкри какъв резултат от мача с "Марибор" би задоволил ръководството на клуба.

"Все пак да не забравяме, че това са два мача. Изключително важно е как ще се изиграят първите 90 минути в Марибор. Ако се изпълнят добре тактически поставени нещата от Люпко Петрович, смятам, че ще постигнем един добър резултат, който да ни дава шансове за реванша"

Той отговори с въпрос на питането дали би било провал, ако "Левски" отпадне от турнира още в тази фаза.

"Смятате ли, че аз като футболист, който се е готвил единствено и само за победа, ще говоря за провали? Задачата е ясна – ще направим всичко възможно Левски да елиминира Марибор, колкото и да е трудно"

Мачът "Левски" - "Марибор" гледайте утре, пряко в ефира на bTV Action, от 20:00 ч.

Реваншът между двата тима ще се изиграе на 21 юли в София, като ще бъде излъчен по bTV.