на живо

Николай Михайлов със страхотно представяне в Джиро д'Италия (СНИМКИ)

Българинът отново направи силен етап

Първият българин в колоездачната обиколка на Италия - Николай Михайлов отново записа успешно представяне в престижното състезание. Състезателят на ССС Спранди Полковице финишира на 33-то място в най-трудния, 16-ти етап. Михайлов поведе колоната още след 20-ия километър заедно с откъсналата се група от колоездачи. Те бяха застигнати към 110-ия километър първо от трима състезатели на Катюша, а след това и от основната група.

Българинът успя да финишира на 33-то място. Той остана на 22:08 минути зад победителя Микел Ланда от отбора на Астана. Испанецът завърши етапа от Пинцоло до Априка (174 км) за 5 часа, 2:51 минути. Холандският състезател Стевен Кройсвайк завърши втори, изоставайки с 38 секунди от Ланда. Трети е Алберто Контадор с времето на Кройсвайк.

Контадор за пореден път демонстрира качествата си на катерач и увеличи аванса си в генералното класиране. Представителят на домакините Фабио Ару завърши близо 3 минути след Ланда и отстъпи второто място в генералното подреждане на днешния победител.