на живо

Николай Михайлов: Убивам човек заради баща ми (ВИДЕО)

Имам три оферти, у нас може да си ме позволи само "Лудогорец", обяви вратарят

Убивам човек заради баща ми и това е нормално - той е най-близкият ми, обяви в интервю за bTV вратарят на националния отбор Николай Михайлов. Той подчерта, че като президент на БФС Борислав Михайлов е създал прекрасни условия за развитие на футбола, но определени хора непрекъснато създават напрежение.

"На моменти всичко това му идва в повече. Той направи доста неща и те се виждат. Националният отбор се развива, първенството върви напред. Ако има още няколко президента като Кирил Домусчиев, футболът ни ще отиде на много високо ниво. Но това не е грешка на баща ми. Ако бях на негово място, нямаше да изкарам толкова дълго на поста. Мисля, че в момента нещата са окей и той се чувства щастлив", допълни вратарят.

Михайлов-младши разкри, че няма да поднови договора си с турския "Мерсин". Към момента към него има три оферти - от първа дивизия на Холандия, от Турция и от далечна държава, но нито една от опциите не го задоволява. "Вече търся стабилен клуб, скоро навършвам 29 години. Не мога обаче да кажа, че финансовите параметри са без значение. В "Твенте" например бях най-високоплатеният вратар в Холандия".

Стражът бе категоричен, че няма вариант да се върне в българското първенство. "Търсили са ме два-три клуба - изслушвам ги уважително и дотам. Разликата в парите е от земята до небето. Ако в моя любим "Левски" мога да получавам заплата като в Турция, подписвам 15-годишен договор и оставам в родния си град София. Затова и всички национали отиваме навън. Само "Лудогорец" може да задоволи моите финансови претенции. Но те имат прекрасни вратари - желая бързо възстановяване на моя приятел Владо Стоянов, купиха и бразилец. Затова и никога "Лудогорец" не е бил опция за мен, въпреки че се появиха такива спекулации".

Михайлов очаква много труден мач в предстоящото гостуване на Беларус. "Няма да има много голове. Надявам се да ги надхитрим и да победим. Говорим си, че към момента постигнахме добри резултати, но не бива да се самозабравяме, защото след две загуби всичко приключва. Намираме се в изгодна позиция в трудна група. Важното е всички да сме здрави."

Вратарят отчита голямата промяна, настъпила с назначаването на Петър Хубчев. "Той има добра комуникация с футболистите, влиза в нашия тон. Ние самите вече пораснахме, не сме на по 22 години и знаем какво значи да бъдеш пълен професионалист. Всеки се успокои и е наясно кое е правилно и кое - не. Всички сме заедно и се борим да постигнем онова, което ни убягва толкова години."