на живо

Николай Митов извежда "Левски" срещу ЦСКА (ВИДЕО)

Елин Топузаков си тръгва незабавно заради слабите резултати и напрежението

БГНЕС

Николай Митов е новият треньор на "Левски", научи bTV. Очаква се той да изведе футболистите още на днешната тренировка на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов". Митов сяда на горещия стол непосредствено преди дербито с ЦСКА в събота.  

Досегашният наставник Елин Топузаков хвърля оставка заради слабите резултати и напрежението в клуба. Първоначалните очаквания бяха той да остане до сблъсъка с "червените", след което да си тръгне. От началото на пролетния сезон "сините" все още нямат победа и спечелиха само две точки. Това съвпадна и с управленската криза, след като собственикът Спас Русев се оттегли.

Това ще бъде втори престой на Митов начело на "Левски". През пролетта на 2013 г. той бе назначен като наследник на Илиан Илиев, на когото бе помощник от началото на сезона. Тогава "сините" бяха на косъм от титлата и купата, но се провалиха в последните мачове - съответно срещу "Славия" (1:1) и във финала срещу "Берое", загубен след дузпи.

Именно Митов е последният треньор на "Левски", записал победа срещу ЦСКА. Това се случи отново през есента на 2013 г. - 2:1 с попадение на португалския нападател Жоао Силва в 90-ата минута. 

Досега Митов бе начело на втородивизионния "Септември", който е лидер в класирането и е фаворит за промоция в елита. Той вече разтрогна договора си, а "студентите" ангажираха Христо Арангелов.

Първи помощник на специалиста с прякор Жадното ще бъде бившият национал Мариан Христов. Двамата работиха в тандем при "сините" и преди 4 години.