на живо

Николай Желязков е новият треньор на ПАОК

Свързват и близнаците Братоеви с гръцкия тим

paokvolley.gr

Треньорът на българския национален отбор по волейбол, който в момента представя страната ни на първите Европейски игри в Баку, Азербейджан, Николай Желязков е парафирал договора си с гръцкия шампион ПАОК. Желязков е обличал черно-белия екип като състезател в сезон 2000/2001, а сега ще води отбора в Шампионската лига по волейбол.

„Много съм щастлив, че се връщам в Гърция и ще бъда треньор на голям клуб като ПАОК. Знам, че ме чака трудна работа, тъй като през миналия сезон Янис Калмазидис е спечелил дубъл. На нас ни предстои по-труден сезон, тъй като ще играем и в Шампионската лига. Имам амбиция и желание за работа. Искам да постигна целите на клуба. Не се плаша от напрежението. Това е част от работата ми. Като бивш играч и сега като треньор съм научил да работя под напрежение и да постигам добри резултати. Публиката ще бъде нашият седми играч. Искаме подкрепа, каквато имаше в последния мач от финалната серия.“, заяви Желязков пред клубния сайт.

Появиха се слухове, че отборът от южната ни съседка иска да привлече в състава си и близнаците Георги и Валентин Братоеви.