на живо

Николов, Учиков и Алексиев се развихриха на Световното клубно първенство

Алекно даде почивка на Салпаров

fivb.com

Страхотни български изяви белязаха третия ден на Световното клубно първенство по волейбол, което се провежда в Бразилия.

В българското дерби от група "Б" Пайкан (Техеран), с Николай Николов в състава, победи южноамериканския шампион Сан Хуан, в който играят Тодор Алексиев и Николай Учиков, с 3:0 (25:22, 25:22, 25:22). Въпреки страхотното включване на Алексиев, който се отличи с 15 точки за новия си клуб, аржентинците не успяха да се противопоставят на Николов и компания. Николай Учиков добави още 10 точки, а неговият съименик Николов заби 12 за победителите. След изиграването на всички мачове от групата, двата отбора се класират за полуфиналите.

Снимка: fivb.com

В група "А" европейският клубен шампион Зенит (Казан) нямаше проблеми с представителите на Пуерто Рико Капитанес де Аресибо и постигна победа с 3:0 (25:19, 25:20, 25:16). Треньорът Владимир Алекно даде почивка на част от основните си волейболисти, между които и либерото на българския националния отбор Теодор Салпаров. Освен Зенит, от група "А" за полуфиналите се класира и домакинът на турнира Сада Крузейро.

Снимка: fivb.com

Полуфиналните срещи са тази вечер, като Зенит ще срещне Сан Хуан, а Пайкан - Сада Крузейро.