на живо

Нисе Зауерланд: Кубрат трябва да затвори устата на Джонсън (ВИДЕО)

Мениджърът е категоричен - Пулев заслужава мач срещу Кличко или Джошуа

bTV

Мениджърът на Кубрат Пулев в промоутърската компания "Зауерланд" Нисе Зауерланд недвусмислено заяви, че Пулев трябва да затвори устата на претендента си американеца Кевин Джонсън.

Двамата излизат тази вечер в "Арена Армеец" в битка за интерконтиненталната титла, а победителят от двубоя ще се изправи в мач за световната титла срещу победителя от Владимир Кличко - Антъни Джошуа (в събота в Лондон).

Какво каза още Нисе Зауерланд в интервю пред Иван Боянов:

Видео:

Още един важен мач за Кубрат Пулев. Какви са очакванията ви? Много хора казаха, че Самюел Питър беше прекалено лесен за Пулев. Мислите ли, че ще е същото и с Джонсън?

Мисля, че Кевин Джонсън е тук да победи. Говорих с него. Много е уверен, както виждате. Има много голяма уста. Смятам, че Кубрат трябва да затвори тази уста. Кевин Джонсън е пред Пулев по пътя му към световната титла и милиони долари. Същите цели вълнуват и Джонсън, ако спечели, той получава шанс за световната титла. Не може да си позволим подхлъзвания. Паралелно разбира се не изпускаме поглед и от мача Джошуа – Кличко.

Видимо е, че Кубрат е суперзвезда в България. Колко близо е той да се превърне в суперзвезда от световен мащаб?

- Разбира се, всеки знае кой е Кубрат Пулев. Особено в света на бокса. Той е опасност за всеки боксьор в тежка категория. Той е един от най-добрите трима в тази категория в света. Хората знаят кой е той. Но той трябва да победи Кевин Джонсън. Американецът е в бокса от много години. Знае какво прави. Тук е за да победи. Изглежда подготвен. В добра форма е. Има самочувствие. Кубрат трябва да покаже целия си арсенал в мача. 

Кубрат е фаворитът. Ако той спечели, двубоят срещу Кличко или Джошуа е задължителен. Нали?

Ще бъде задължителна битка срещу победителя между Джошуа и Кличко. Ако те откажат двубоя, това значи, че се отказват от световната титла. Биха изглеждали като страхливци, ако направят това. Смятам, че Кубрат заслужава реванш срещу Кличко. Мисля, че и мач срещу Джошуа би бил нещо голямо. Не знам какво ще се случи в събота, но ако надделее Кубрат трябва да се бие с победителя от тях. Ако те не искат да се бият, трябва да се откажат от световната титла.

Имате страхотно партньорство с Кубрат откакто той е в професионалния бокс. Колко важен е човекът и боксьорът Пулев за Зауерланд?

Той е голяма личност. Още от самото начало го разбрахме. Прекрасно е да видиш твой боец да се бие за световна титла, да се превръща в суперзвезда. Това е работата ми като промоутър, ако виждам, че се справяме добре, няма как да не съм спокоен и доволен. Рядкост е боец да се превърне в суперзведа. А Кубрат е един от тези случаи.

Лесно ли се работи с толкова силна личност като Кубрат?

Интересно е понякога. Със сигурност е приятно и забавно.