на живо

Нищо ново: Неймар се контузи на партито за рождения си ден

Футболистът ще пропусне следващия мач на "Пари Сен Жермен"

Съвсем очаквано за футболните фенове по това време на годината - Неймар се контузи! Футболистът на "Пари Сен Жермен" има травма в ребрата, разкри треньорът Томас Тухел, и ще пропусне гостуването на "Нант" от 23-ия кръг на Лига 1 днес (4 февруари).

Срещата може да гледате пряко на платформата VOYO.BG от 22:05 ч.

Неймар ще стане на 28 години в сряда (5 февруари), но отпразнува рождения си ден в неделя (2 февруари) с шумно парти в нощен клуб в Париж. Сред поканените бяха голяма част от неговите съотборници - Анхел ди Мария, Марко Верати, Единсон Кавани. По време на празненството той е получил нараняването.

Контузията не е изненадваща, защото, случайно или не, всяка година в дните около рождения си ден Неймар страда от травми. 

През 2019 г. Неймар се появи на празненството с патерици, тъй като лекуваше контузия в стъпалото, заради която пропусна 18 мача на ПСЖ.

През 2018 г. в същия период страдаше от проблеми в бедрото и също отсъстваше от терена за кратко. Това не му попречи да отбележи празника си и да покани 500 човека, след които шампионът от Формула 1 Люис Хамилтън, бразилската футболна звезда Роналдо и дори президентът на родината му.

Треньорът на ПСЖ Томас Тухел беше лаконичен в коментара си за новата контузия на бразилеца. 

"Дали това е най-добрият начин да се подготвиш за мач? Не, абсолютно не. Дали е най-лошото нещо на света? Също не. Винаги защитавам своите играчи и наистина обичам своя отбор. С това парти разбирам, че е малко трудно да предпазим играчите, но контекстът не е просто черен или бял. Срамно е, защото даваме на хората шанс да говорят лошо за нас. Трябва да се адаптираме към ситуацията, но аз няма да оставя играчи на пейката или вкъщи, защото са излезли навън и са се забавлявали", каза той на пресконференцията преди мача.