на живо

Някога съотборници, сега съперници: Соколов срещу Казийски по RING

Задачата на "Верона" ще бъде трудна

legavolley.it

Италия е страна на паста, спагети и волейбол! А българите обичат всичко това! Не е изненада, че цели четирима родни представители играят в едно от най-силните първенства на света. Време е двама от тях да се изправят един срещу друг!

"Лубе Чивитанова" с Цветан Соколов ще посрещне "Верона" с Матей Казийски, а мачът може да гледате пряко по RING от 19:15 ч. днес (6 януари)!

Преди 7 години Соколов направи първите си стъпки в италианския волейбол като съотборник на Казийски във всяващия страх навред "Тренто" - отбора, който печелеше всичко!

Днес ситуацията е различна!

29-годишният диагонал от село Ресилово край Дупница има натрупан солиден опит в първенството на Апенините. От 2016 г. той играе в "Лубе" и се чувства страхотно в тима. Соколов обаче претърпя тежка неотложна операция на коляното и пропусна част от лятната подготовка. След като първото завъртане в първенството мина, той започва да възвръща познатата си форма. 

Снимка: legavolley.it

В последните мачове Соколов все по-често изпъква на игрището. Направи го и със своите 13 точки срещу "Равена" в предишния кръг.

Казийски може да е обиколил доста места, но навсякъде са наясно, че той е Императора. Матей се върна в Италия, след като отборът му в Полша фалира. Щастието да му предостави своята фланелка имаше "Верона". 

Снимка: legavolley.it

В момента тимът е на 7-ото място в класирането, което със сигурност не отговаря на амбициите на българския посрещач. Неговата класа обаче си личи! Откакто Казийски е в състава "Верона" има 3 победи и една загуба с 2:3 от един от фаворитите за титлата "Перуджа". 

На полето, освен двамата българи, от които се очаква много, ще излязат още звезди като Османи Хуанторена, Себастиан Соле и Роберланди Симон.

Зрелището е гарантирано! Не го пропускате от 19:15 ч. пряко по RING.

Тагове:

верона Лубе