на живо

Няма индикации мачовете на "Локо" Пловдив и "Царско село" да бъдат отложени

В двата тима има заразени с COVID-19

Няма индикации мачовете на "Локо" Пловдив и "Царско село" да бъдат отложени

Няма индикации футболните мачове от Първа лига "Локомотив" Пловдив - ЦСКА и "Царско село" - "Ботев" Враца да бъдат отложени. При пловдивчани и при "царете" има няколко случая на заразени с COVID-19.

Срещите трябва да се изиграят утре (9 юли).

Преди дни от "Царско село" обявиха, че в редиците им има четирима заразени футболисти. Положителен е и тестът на собственика - Стойне Манолов. 

Днес (8 юли) стана ясно, че двама футболисти на "Локомотив" Пловдив също са с положителни проби. Направени са повторни тестове тази сутрин, като от клуба все още не са оповестили резултатите. Новината за заразени идва седмица, след като "Локо" спечели Купата на България по футбол, побеждавайки ЦСКА след изпълнение на дузпи на националния стадион "Васил Левски". В понеделник (6 юли) "черно-белите" организираха шампионски парад, за да отпразнуват трофея. На него присъстваха стотици фенове.

От РЗИ-Пловдив обявиха, че заразени още са четирима привърженици, присъствали на мача в София. Сред тях е и 15-годишно момиче. 

Снимка: Facebook

На финала за Купата на България по изключение и с разрешение на Министерството на здравеопазването и Министерство на младежта и спорта присъстваха 12 000 фена. 

В мачовете от първенството е разрешено в сектор да присъстват по максимум 1000 зрители.