на живо

Няма Кристиано - няма проблем, Реал пак победи (ВИДЕО)

"Белите" надиграха Севиля с 2:1

Няма Кристиано - няма проблем, Реал пак победи (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо пропусна втори пореден мач на Реал (Мадрид), поради наказание, но липсата му на терена не се отрази на резултатите на отбора. В отложена среща от 16-я кръг на Примера Дивисион "кралският клуб" спечели домакинството си на Севиля с 2:1, постигайки втори пореден успех без своя голмайстор. "Белите" вече имат аванс от четири точки на върха в класирането. 

Срещата започна кошмарно за Реал, след като още в 9' Серхио Рамос бе заменен принудително поради контузия. В игра се появи Начо, а в 12' резултатът бе открит от Хамес Родригес.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Колумбиецът отбеляза осмия си шампионатен гол за сезона, но и той напусна терена с травма в средата на първата част. След направените прегледи се оказа, че Хамес има счупена пета метатарсална кост на десния крак и ще трябва да бъде опериран още днес, а периодът на възстановяване ще трае около два месеца. Родригес бе заменен от Хесе, на когото бяха нужни едва девет минути, за да удвои преднината на домакините. Асистенцията бе на Иско.

През втората част футболистите на Севиля опитаха да създадат повече опасности пред вратата на Икер Касияс и десет минути преди края намалиха изоставането си. Голът бе дело на Яго Аспас. Силите на гостите обаче не стигнаха за още едно попадение, допускайки осма поредна загуба при гостуванията на "Сантяго Бернабеу".

Реал удължи победната си серия в Ла Лига на пет мача, в които головата разлика на "белите" е 14:3. Тимът на Карло Анчелоти е лидер в класирането с четири точки пред Барселона и седем пред шампиона Атлетико. Четвъртото издание за сезона на голямото мадридско дерби е в събота от 17:00. В него участие за Реал ще може да вземе и Кристиано Роналдо, чието наказание изтече с двубоя срещу Севиля.