на живо

Няма монета, но всичко е точно! (ВИДЕО)

Или как една игра на камък, ножица, хартия може да доведе до наказание

Какво се случва когато главният съдия няма монета, която да реши спора за врата и първа топка преди началото на футболен мач? Ами, импровизира се!

Точно както направи реферът Дейвид Макнамара преди да даде първия съдийски сигнал на срещата от женската Суперлига на Англия между отборите на "Манчестър Сити" и "Рединг".

Макнамара бе забравил монетата си в стаята на съдиите. Той привика капитанките на двата тима, но вместо да отиде до тъчлинията, за да поиска нова монета, накара футболистките да играят на камък, ножица, хартия.

Срещата завършва 1:1, а "Дейли Мейл" разкрива, че във вторник реферът Макнамара е бил отстранен за три седмици. Наказанието му влиза в сила от 26 ноември, но той може да обжалва.

Говорителят на ФА потвърди, че Дейвид Макнамара е отстранен за 21 дни, от понеделник, 26 ноември, след като приема обвинението, че "не е действал за доброто име на играта."

Реакциите след въпросната ситуация не закъсняха. В Туитър потребителите се чудят каква би била санкцията, ако жена съдия бе предприела такъв подход за избор на врата и топка.

Други пък са категорични, че Макнамара напълно си заслужава наказанието: "Той трябва да помни само 4 неща - свирка, часовник, химикал и... монета!".