на живо

"Няма нищо, всичко е точно": Защо не отсъдиха дузпа за "Реал"? (ВИДЕО)

В Испания извадиха на показ разговора между съдиите от мача "Реал" Мадрид - "Реал" Сосиедад

Reuters

Само преди 10 дни медиите в Испания бяха втренчили поглед в употребата на системата VAR. Причината беше неотсъдена дузпа за "Реал" Мадрид при домакинската загуба от "Реал" Сосиедад с 0:2.

При резултат 1:0 в полза на гостите дойде най-дискутираната ситуация. Нападателят на мадридчани Винисиус Жуниор се строполи в наказателното поле след контакт с вратаря на баския тим. Съдиите от стаичката, в която се наблюдават видеоповторенията, решиха да не сигнализират на главния арбитър за нещо нередно. Днес (15 януари) от съдийската комисия в Испания решиха да пуснат видео, в което се чува разговорът между съдиите.

"Чиста игра, чиста игра, игра с топката", казва главният рефер Хосе Луис Мунуера. Отговорните за VAR моментално заявяват, че искат да видят повторение. "Дайте ми друго повторение.", казва отговорникът в стаичката Мелеро Лопес и следва мълчание.

Главният съдия отново се обръща към колегите си, подпитвайки ги какво да прави. "Засада? Не, няма. Продължаваме нататък. Няма нищо, няма нищо тук. Всичко е точно, Хосе, продължаваме", е крайната оценка на специалистите по VAR.

Днес обаче отговорните за системата в Испания - Веласко Карбайо и Клос Гомес - потвърдиха, че това е една от малкото грешки при употребата на VAR.

Преди ден президентът на "Реал" Мадрид Флорентино Перес обяви, че обмисля да напусне Изпълкома на местната федерация заради съдийските гафове в двубоите на отбора му.