на живо

НКП на "Левски" призова за прозрачност и Общо събрание онлайн

"Националният клуб на привържениците на "Левски" настоява обещаната на думи преди повече от година и несъстояла се на практика най-сетне да сполети изстрадалата синя общност", пишат феновете

Lap.bg

Националният клуб на привържениците на футболния "Левски" настроя предстоящото на 31 август Общо събрание на акционерите да бъде излъчено онлайн. В позиция на своя сайт феновете заявиха, че по този начин ще се случи обещанието за прозрачно управление, дадено от мажоритарния собственик Наско Сираков през лятото на 2020 г., когато придоби акциите. 

Според НКП на "сините", до сега това обещание не е било спазено, а привържениците имат право да знаят какви решения ще се вземат за бъдещето на клуба. 

Снимка: Lap.bg

На 31 август се очаква да бъдат направени промени в Надзорния съвет на клуба и Устава на дружеството.

"Уважаеми Левскари, 

в условията на най-голямата и продължителна криза във вековната история на нашия любим клуб, Националният клуб на привържениците на "Левски" настоява обещаната на думи преди повече от година и несъстояла се на практика ПРОЗРАЧНОСТ най-сетне да сполети изстрадалата "синя" общност. 

Ние вярваме, че ако не друго, то това категорично е по силите на ръководството на ПФК „ЛЕВСКИ” АД и го призоваваме да даде публичност на предстоящото след броени дни Общо събрание на акционерите. 

Затова намираме за редно ръководителите на клуба да бъдат така добри и да подсигурят възможност на всички левскари да станат свидетели, като получат възможност да наблюдават на живо по „ЛЕВСКИ ТВ”, как върховният орган на управление на клуба – общото събрание на неговите акционери, обсъждат, гласуват и приемат съдбоносни решение за настоящето и бъдещето на отбора на народа", пишат феновете. 

Снимка: Lap.bg

"Левски" е в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "сините" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове. Заради забавените заплати голяма част от футболистите разтрогнаха договорите си с клуба.

От началото на сезон 2021/2022 клубът записа 4 загуби и 1 победа и е на 12-то място в класирането на Първа лига. След последното поражение треньорът Живко Миланов подаде оставка.