на живо

Нокаутираха извън ринга Извънземното в последния му мач (ВИДЕО)

51-годишният Бърнард Хопкинс се изправи срещу 24 години по-младия Джо Смит-младши

Reuters

51-годишния боксьор Бърнард Хопкинс не завърши кариерата си по мечтания начин, след като беше нокаутиран в осмия рунд и падна от ринга по време на последния си мач при професионалистите.

Съперник на легендарния боксьор, наречен Извънземното, беше 24 години по-младия Джо Смит-младши, който не е бил роден, когато Хопкинс е започнал професионалната си кариера.

Снимка: Reuters

Въпреки опита на съперника си, Смит беше по-активният през цялата среща. Хопкинс успяваше да се противопостави до осмия рунд, когато 27-годишният боксьор вкара серия от удари, а Извънземното изхвърча през въжетата и не успя да се върне на ринга навреме.

Победата беше 23-та и 19-та с нокаут за Смит, който има само 1 загуба до момента.

Хопкинс пък приключва легендарната си кариера с 55 победи (32 с нокаут) и 8 загуби. Извънземното се качва на професионалния ринг за първи път преди 28 години. Той е бивш световен шампион в средна и лека-тежка категории, като в периода 1995-2005 г. прави 20 защити на титлите си. Хопкинс може да се похвали и с прозвището Най-възрастен световен шампион, след като преди две години защити титлата си в полутежка категория на IBF.