на живо

Ноле победи Надал и грабна първа титла за 2016-та

Сърбинът бе категоричен срещу испанеца

Getty Images/Guliver Photos

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович победи Рафаел Надал, пети в световната ранглиста, с 6:1 и 6:2 и спечели своята 60-та титла в кариерата си на професионален тенисист.

Сърбинът, който доминираше през 2016 година в световния тенис, започна изключително успешно и новата година и победи с лекота своя голям съперник Рафаел Надал, пети в свтовната ранглиста. Днешният финал в Доха бе 47-ият мач между двамата известни тенисисти, като балансът е 24 победи за Джокович и 23 за Надал.

През миналата година Новак Джокович на турнира в Доха загуби на четвъртфиналите от Иво Карлович, а след това имаше невероятен сезон, в който игра в 15 финала и спечели 11 турнира.

Въпреки че се очакваше неизвестност в срещата, Джокович в първия сет загуби само един гейм. Още на старта на втория сет Джокович направи пробив, а след това със зрелищна игра стигна до победата.

Новак Джокович спечели в Катар премия от 201 165 долара и 250 точки за класацията на АТП, а Рафаел Надал - съответно 105 940 долара и 150 точки за АТП.