на живо

Нолито официално в Манчестър Сити

29-годишният футболист взима фланелка с номер 9

Getty Images

Нападателят на Селта Виго Нолито официално е футболист на английския Манчестър Сити, обявиха в сайта на клуба. Договорът на 29-годишния испански национал е за четири години.

Нолито, чието истинско име е Мануел Агудо Дуран, ще се срещне отново с настоящия селекционер на „гражданите” Хосеп Гуардиола, след като през периода 2008-2011 футболистът играе под неговото ръководство във ФК Барселона.  

„Мисля, че Пеп Гуардиола е един от най-добрите мениджъри в света. Надявам се, че ще ми помогне да прогресирам като играч. Сигурен съм, че ще успее да изкара най-доброто от мен”, заяви испанският национал.

„Бях много щастлив, когато разбрах, че Сити и Гуардиола проявяват интерес към мен. Късметлия съм, че той беше човекът, при когото дебютирах в Барселона”, допълни Нолито.

Според английските медии нападателят ще премине в Сити за сумата от 18 милиона евро. Футболистът ще играе с фланелка с номер 9.

През изминалия сезон Нолито записа на сметката си 12 гола и 7 асистенции в 29 мача, а на Евро 2016 игра в четири срещи и отбеляза един гол.