на живо

Носителят на Купата на България става ясен на 1 юли

Отборите у нас ще имат право на пет смени на мач

Lap.bg

Носителят на Купата на България по футбол ще стане ясен на 1 юли. Дотогава трябва да се изиграят полуфиналите (в два мача при разменено гостуване). Още преди обявяването на извънредното положение заради пандемията от коронавирус, станаха ясни и съперниците: "Ботев" Пловдив - ЦСКА, "Локомотив" Пловдив - "Левски".

Футболът у нас се завръща на 5 юни. А краят на първенството трябва да настъпи на 17 юли. Това съобщиха днес от Българския футболен съюз, след заседание на Изпълнителния комитет.

Отборите ще изиграят двата оставащи кръга от редовния сезон и 5 кръга от плейофите. Баражите за класиране в Лига Европа, както и тези за попълване на Първа лига, ще се състоят между 14 и 16 юли.

Ако до 5 юни бъде обявено ново извънредно положение и няма как сезонът да бъде подновен, то за крайно класиране се приема настоящото (Първи е "Лудогорец", втори - "Локомотив" Пловдив, трети - "Левски", четвърти - ЦСКА, пети - "Славия"). При наложително спиране на футболните мачове след подновяването, ще се зачита класирането в дадения момент.

Снимка: Lap.bg

Тимовете, по примера на Бундеслигата, ще имат право на 5 смени по време на мач. Те трябва да се направят в рамките на 3 спирания на играта. Причината са опасенията, че футболистите няма да са в най-добрата си физическа форма след паузата и има опасност от контузии.

На 24 юли трябва да стартира сезон 2020/2021 във футболния шампионат на България. 

Държавните първенства при подрастващите - до 15, до 17 и до 19 години, ще бъдат прекратени при настоящото класиране, като изпадащи няма да има.