на живо

"Нотр Дам" на гърба на шампионите (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Мбапе отбеляза хеттрик, Неймар се завърна след контузия

Катедралата "Нотр Дам", която пострада при пожар преди седмица, не беше подмината дори в празненствата на новите-стари шампиони на Франция.

Като истински парижани от ПСЖ не пропуснаха да споменат един от символите на френската столица и по време на мача срещу "Монако". 

Снимка: Reuters

Футболистите на "Пари Сен Жермен" излязоха на терена спокойни, тъй като основният им конкурент за лидерската позиция в Лига 1 - "Лил", завърши 0:0 с "Тулуза" по-рано през деня. Така парижани станаха недостижими на върха и за осми път в историята си триумфираха в шампионата. 

Това им позволи да играят доста по-освободено и да победят с 3:1. Хеттрик срещу бившия си тим отбеляза младият Килиан Мбапе. Той закръгли сметката си на 30 попадения в Лига 1.

В игра пък се завърна контузената звезда на парижани Неймар, който не беше играл в официален мач от януари 2019 г. заради контузия.

Снимка: Reuters

Дизайнът на фланелките на шампионите обаче предизвика коментари сред футболните фенове. Вместо очакваните надписи, свързани с поредната титла, те замениха имената на гърбовете си с надпис "Нотр Дам", а отпред се виждаше изображение на самата катедрала.

В профила на ПСЖ в социалните мрежи преди мача беше публикувано видео, в което футболистите са с въпросните фланелки и отново насочват вниманието към трагедията в катедралата.

За възстановяването на историческата сграда бяха събрани над 1 млрд. евро.