на живо

Нов мач във Франция беше прекратен заради бой между фенове

"Олимпик" Лион - "Париж" беше прекъснат на полувремето

Футболните фенове във Франция явно са натрупали много агресия, тъй като прекратиха пореден мач заради бой. Срещата от 1/32-финалите между "Олимпик" Лион и "Париж" от турнира за Купата на страната не се доигра след почивката. 

Двете агитки влязоха в сблъсък по време на почивката. Първо от единия към другия сектор на стадиона на "Париж" летяха факли. След това привържениците успяха да нахлуят и на трена, което доведе до намесата на полиция. 

Ситуацията изглеждаше овладяна, дори футболистите излязоха, за да подновят игра, но се стигна до нова ескалация. Съдията реши да не рискува и да прекрати мача при резултат 1:1.

През първото полувреме Гаетан Лаура даде преднина на "Париж" още в 7-ата минута, а Муса Дембеле от "Олимпик" Лион възстанови равенството в 44-ата.

Това е пореден случаи на прекратен футболен мач във Франция заради сблъсъци между феновете от началото на сезона. . За втори път това се случва в двубой на "хлапетата", след като на 21 ноември по време на срещата с "Олимпик" Марсилия Димитри Пайе бе уцелен с бутилка в главата.