на живо

Нов Меси се появи в Ню Йорк (ВИДЕО)

Готов е да се снима с всеки, който пожелае

Getty Images/Guliver Photos

Абсолютен дубликат на Лионел Меси се появи в Ню Йорк. Аржентинската звезда на Барселона вече има своя клонинг в най-големия град в Щатите и той е под формата на восъчна фигура в музея на Мадам Тюсо.

Фигурата, която е в реален размер изобразява Меси с екипа на Аржентина в момент, в който се готви да нанесе удар по топката. Както се изказва и Ерик Флует - директор маркетинг и продажби на музея: Гледайки го в тази позиция, няма как да си помислим, че няма да вкара.

Флует допълни, че за изработката на статуята са били нужни близо 4 месеца, като са се включили 20 творци. Само за изработката на костата са били нужни 6 седмици. Гледани са множество видеа и снимки, за да се изработи максимално близък до оригинала експонат. Самият играч не е взел участие във вземането на мерките.

Посетителите на музея на Мадам Тюсо в Ню Йорк имат възможност да почувстват какво е да играеш заедно с Меси. Изработен е интерактивен фон, на който желаещите могат да поиграят футбол и да тестват възможностите си редом до аржентинската суперзвезда

Преценете сами колко добре са се справили склупторите в музея: