на живо

Нов правилник вълнува гимнастичките ни на европейското първенство (ВИДЕО)

"Ние сме силен отбор и имаме шанс", заяви Невяна Владинова

bTV

С минимални промени в съчетанията, някои по-големи във визията и развълнувани от новия правилник българският отбор по художествена гимнастика замина за европейското първенство в Будапеща, което започва на 19 май.

Според правилата отборните шампиони в надпреварата ще бъдат определени след сборуване на оценките от отделните съчетания на индивидуалните гимнастички и ансамбъла.

Невяна Владинова и Катрин Тасева имат и още една цел - да се класират след 24-те най-добри на първенството, за да си осигурят участие и в следващото издание на шампионата.

"Очакваме да си изиграем без грешка съчетанията, да бъдем стабилни, да имаме късмет, да покажем това, което можем. Мисля, че ако го направим, резултатите ще са добри", каза Владинова.

Треньорката на двете ни индивидуални гимнастички - Бранимира Маркова, също е уверена, че възпитаничките ѝ ще се представят добре.

"Много се надявам, че те вече придобиха самочувствие и ще изпълнят съчетанията си така, както могат. Смятам, че и двете имат достатъчен опит", оцени тя.

"Момичетата много работят. Направихме много силен сезон и вярваме, че на европейското ще имат силни дни, ще се съумеят да покажат възможно по най-добрия начин композициите си и се надявам да се представим много добре", категорична е президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева.