на живо

Нов сблъсък между фенове на пловдивските Ботев и Локомотив (ВИДЕО)

Сбиването е станало на път за ст. "Лазур", има арестувани

Привърженици на пловдивските Ботев и Локомотив отново се спречкаха, този път в Морската градина в Бургас.

Според сайта plovdivderby.com около 100-200 фенове на „черно-белите” се озовали в близост до запалянковци на вечния си враг на път за стадион „Лазур”. 

По няколко човека от всяка група успели да пробият кордона и да стигнат един до друг. Двама фенове на Ботев били арестувани.

В 19:00 ч. Ботев и Локомотив се изправят един срещу друг в мач от първия кръг на родното първенство, което беше подновено вчера.

По-рано днес сблъсъци между привърженици на двата тима имаше и на магистрала „Тракия”. По информация на bTV в него участие за взели и ултраси от Италия и Русия.

От няколко дни в закритите футболни форуми текат закани, че хора от Русия щели да снимат агитките на стадиона в Бургас. Става въпрос за филм на медията „Около футбола“, чието име идва от популярната руска лента за футболните хулигани. В Русия този „спорт“ е широко разпространен. Местните ултраси вилняха на Евро 2016.

Появиха се информации, че сбиванията може да са били предизвикани умишлено, за да попаднат кадрите във филма. Агитките на Ботев и Локо имаха споразумение да тръгнат по различно време към Бургас за мача, но то бе нарушено.