на живо

Нов сезон, същото люто дерби!

ЦСКА и "Левски" излизат един срещу друг за първи път през сезон 2019/2020

Lap.bg

Изминаха 7 кръга от сезон 2019/2020 в Първа лига, за да се стигне до днешния ден (1 септември), който вълнува цяла футболна България! Един срещу друг в 17:45 ч. на националния стадион "Васил Левски" се изправят ЦСКА и "Левски" в първото за кампанията дерби.

След като и двата тима отпаднаха от квалификациите за европейските клубни турнири, фокусът им задължително пада върху добро представяне в българския шампионат, а това задължително означава и победа над големия съперник. Но дербито между "червени" и "сини" не е обикновен мач! То носи експлозивни емоции за феновете, които се очаква и този път да напълнят трибуните на националния стадион. 

Снимка: Lap.bg

В ЦСКА преживяха някои сътресения от началото на сезона. След като първоначално Добромир Митов беше треньор, днес тази длъжност изпълнява ветеранът в професията - Люпко Петрович. Промяната се наложи след неубедителния старт на първенството за "червените". Сърбинът съумя да окомплектова добре отбора си и да го класира за третия предварителен кръг на Лига Европа, а и да зарадва привържениците с победи в Първа лига.

Той обаче реши да не разчита на капитана Николай Бодуров, както и Нуно Пинто и Денис Давидов, които и днес са извън групата на "червените". Всички останали титулярни футболисти са здрави. Петрович няма да може да използва само новото попълнение Тони Юрич, който има да наваксва с подготовката.

Снимка: Lap.bg

"Сините" са с нов треньор от началото на предсезонната подготовка. Петър Хубчев бавно и категорично налага своя стил на стадион "Георги Аспарухов". В това пътуване на "Левски" не липсват и катастрофи, като отпадането от квалификациите за Лига Европа от АЕК Ларнака след общ резултат от двата мача 0:6. 

Снимка: Lap.bg

Въпреки това "сините" са лидери в първенството и за първи път от есента на 2016 г. ще излязат като такива в дербито с ЦСКА. Тогава треньор на отбора беше... Люпко Петрович. 

В редиците на "Левски" се завръщат Хали Тиам и Фелипе Нашименто. Мазурек обаче отпадна от групата за двубоя.

Снимка: Lap.bg

Кой ще е победител в първото за сезона дерби? Ще разберем в края на деня!