на живо

"Ливърпул" измъкна трите точки от "Лестър"

Пореден драматичен мач с участието на мърсисайдци

Getty Images

"Ливърпул" най-после успя да победи. Играчите на Юрген Клоп прекъснаха лошата си серия от четири поредни мача без успех във всички турнири, след като се наложиха с 3:2 като гост на "Лестър" в двубой от шестия кръг на Висшата лига. 

Мърсисайдци поведоха в 15-ата минута, когато Мохамед Салах засече с глава центриране на Коутиньо. Осем минути по-късно именно бразилецът удвои за "червените" след технично изпълнен пряк свободен удар.

В края на първата част "лисиците" намалиха изоставането си. Грешка на вратаря на гостите Симон Миньоле позволи на Оказаки да се разпише за 1:2.

В 68-ата минута "Ливърпул" отново взе преднина от два гола. Капитанът Джордан Хендерсън реализира от добра позиция след остра контаатака на гостите. 

Радостта на мърсисайдци обаче бе кратка. Само минута по-късно Джейми Варди с глава намали за 2:3. Домакините можеха дори да изравнят в 73-ата минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа, но изстрелът на Варди от бялата точка бе спасен от Миньоле.

С този успех "Ливърпул" събра 11 точки на 5-ото място във временното класиране на Висшата лига, докато "Лестър" заема 16-ата позиция с 4.