на живо

Нова година, стар "Ливърпул"

Мърсисайдци започнаха 2018-та с инфарктна победа над "Бърнли"

"Ливърпул" започна 2018 г. с драматичен успех с 2:1 като гост на "Бърнли" в мач от 22-ия кръг на английската Висша лига.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп не можеше да разчита на контузения Мохамед Салах, а в негово отсъствие в атака действаха Садио Мане, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Доминик Соланке. На пейката бе оставен Роберто Фирмино. Голямата изненада бе липсата на Филипе Коутиньо, който не попадна в групата за двубоя и изглежда все по-близо до трансфер в "Барселона".

Въпреки че не бе в оптимален състав, "Ливърпул" доминираше преди почивката. С пропуски се отличиха Адам Лалана и Окслейд-Чембърлейн. Най-добрата голова възможност обаче се откри пред "Бърнли", когато в 39-aта минута Скот Арфийлд стреля встрани от лявата греда на вратата, пазена от Симон Миньоле.

През второто полувреме домакините изравниха играта. Противно на развоя на събитията "Ливърпул" поведе с красиво попадение на Садио Мане в 61-ата минута.

В 75-ата минута стражът на "Бърнли" Ник Поул спаси по великолепен начин удар на Окслейд-Чембърлейн.

Три минути преди изтичането на редовното време "Търф Моор" ликуваше. Йон Берг Гудмундсон се промъкна зад отбраната на "Ливърпул" и с глава прати топката в мрежата - 1:1.

Докато всички чакаха срещата да завърши с равенство, в 94-ата минута, след едно центриране от пряк свободен удар, Деян Ловрен насочи топката към Рагнар Клаван и естонецът направи резултата 1:2.

С този инфарктен успех "Ливърпул" вече има 44 точки и остава на 4-то място във Висшата лига. Същия актив има и третият "Манчестър Юнайтед", който гостува на "Евертън" по-късно тази вечер.

Приятната изненада "Бърнли" пък е на седмо място с 34 точки.

Тагове:

@