на живо

Нова категорична победа за "Левски"

"Сините" с 4:0 срещу "Верея"

Lap.bg

Отборът на "Левски" победи с 4:0 "Верея" Стара Загора в мач от петия кръг на Първа професионална лига и по този начин се изкачи на второ място в първенството.

Точни за успеха на стадион "Георги Аспарухов" бяха Франсис Нар в 7', Божидар Краев в 20', Бабатунде Адениджи в 78' и Антонио Аниете в 83'.

"Левски" започна ударно срещата. В 7' Антонио Аниете подаде на Франсис Нар на границата на наказателното поле, а крилото се обърна и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Пламен Колев за 1:0.

В 20-та минута Бабатунде Адениджи намери на чиста позиция Божидар Краев, който направи 2:0.

През второто полувреме отново футболистите на Люпко Петрович създадоха по-чистите голови положения. В 59' Георги Костадинов можеше да направи преднината за "Левски" класическа, но ударът му с глава мина на сантиметри над напречната греда. 

"Сините" все пак взеха своето в 78', когато Адениджи засече центриране с глава, а топката се удари в страничната греда, отби се в крака на Хасани и се върна обратно във вратата. 

Последният гол в мача бе дело на Аниете в "Левски" в 83'.

Това бе трети пореден успех за "сините", които вече имат актив от 11 точки и са само на две от временния лидер в лигата "Дунав" Русе. "Верея" е със 7 точки и заема седмото място в шампионата.