на живо

Нова магическа вечер за "Лестър" в Шампионската лига (ВИДЕО)

"Лисиците" с втора поредна победа в груповата фаза

Getty Images/Guliver Photos

"Лестър" продължава да мечтае! Шампионът на Англия постигна втора поредна победа в Група G на Шампионската лига, след като надигра "Порто" с минималното 1:0 в своето първо историческо домакинство в мач от най-престижния клубен турнир. Пред 33 хиляди свои верни фенове, "лисиците" спечелиха чрез гол на новото попълнение Ислам Слимани. Алжирският нападател бе точен в 25', засичайки перфектно центриране на Рияд Марез.

Това бе седмият гол срещу "Порто" в кариерата на Слимани, който отбеляза шест от тях с екипа на "Спортинг" Лисабон, откъдето бе трансфериран в "Лестър" през изминалото лято. Попадението е трето за голмайстора, откакто бе привлечен в английския тим.

Успехът постави "лисиците" в отлична позиция за класиране на 1/8-финалите. Отборът на Клаудио Раниери е лидер в класирането с шест точки, а от своя страна "Порто" заема трето място с актив от едва една точка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Драконите" влошиха още повече стряскащата си статистика при гостувания на английски отбори. Днешната им загуба бе 15-та в 17 двубоя на острова. В последните пет от тях португалският гранд дори не е отбелязал гол.

В следващия кръг за "Порто" предстои изключително важно гостуване на "Брюж", докато "Лестър" посреща "Копенхаген", който разгроми белгийския тим с 4:0.