на живо

Нова седмица - ново дерби между "червени" и "сини"

ЦСКА и "Левски" се изправят един срещу друг, този път в първенството

Lap.bg

Дербитата между ЦСКА и "Левски" вече са традиция през април. "Червени" и "сини" излизат за втори път в рамките на месеца, като това няма да е последният им сблъсък.

Този път двата тима ще се срещнат в битка за точки в първенството. Срещата е по традиция на националния стадион "Васил Левски" и ще започне в 18:00 ч.

ЦСКА е домакин и влиза в мача като втори във временното класиране. Собственикът на "армейците" Гриша Ганчев на шега или не заяви, че тимът му няма да преследва първото място и ще се бори да запази позицията си. 

"Червените" загубиха последната си среща с "Левски" - първи мач от полуфиналите за Купата на България преди седмица, и ще се надяват този път да не грешат. За щастие на феновете и треньора Стамен Белчев, в тима се завръща голмайсторът Фернандо Каранга. Именно бразилецът бе автор на единственото попадение при последната победа на ЦСКА над "сините" - с 1:0 през март 2018 г.

Снимка: Lap.bg

Белчев обаче няма да може да използва Александър Дюлгеров, който е наказан заради 5 жълти картона, както и контузените Георги Китанов, Кирил Десподов, Едвин Джеси, Жан Бланко и Укра.

В лагерът на "Левски" напрежението е по-голямо. "Сините" нямат победа в първенството от 5 мача насам, а това може да им коства третото място в класирането, както и квотата за европейските клубни турнири. Резултатът със сигурност ще се отрази и на бъдещето на треньора Делио Роси, който за момента се ползва с доверие от страна на феновете.

Снимка: Lap.bg

И все пак победата изглежда задължителна, а Роси ще разполага с всичките си титуляри за мача.

Дали ЦСКА ще успее да си върне на своя съперник за загубата в турнира за Купата или "Левски" ще поднесе своеобразно извинение пред привържениците за слабата игра в първенството напоследък, ще стане ясно след последния съдийски сигнал!