на живо

Нова точка за Стоилов и Астана в Шампионска лига (ВИДЕО)

Казахстанският дебютант се противопостави успешно на Атлетико Мадрид

Отборът на Астана завърши наравно 0:0 срещу Атлетико Мадрид във второто си домакинство от груповата фаза на ШЛ. Това определено е сензационен резултат на фона на предварителните очаквания за победа на фаворитите от испанската столица.

Воденият от Станимир Стоилов тим на казахстанския дебютант в Шампионска лига започна срещата с много агресия и печелеше доста единоборства срещу испанските си съперници. Те през първото полувреме имаха само една сериозна възможност за гол, когато Фернандо Торес издебна грешка на защитника Постников, но стреля покрай вратата на домакините.

И през втората част съставът на Астана успя да води равностойна битка срещу своя съперник. Чак в последните 15 минути на срещата, гостите притиснаха казахстанския тим сериозно. Защитата на Астана успя да запази концентрация и достатъчно сили, за да се противопостави успешно на натиска на испанския отбор, който късно вдигна оборотите на своите акции и не успя да спечели мача.

За Астана и за Станимир Стоилов това бе втора точка в групата на Шампионска лига, което е много престижен успех за тим дебютиращ този сезон в най- високия европейски клубен футболен форум.

Така играчите на Астана този сезон продължават да са без загуба в своите домакинства на международната футболна сцена в квалификациите и груповата фаза на Шампионска лига.