на живо

И Хаселбанк част от корупционните разкрития на "Дейли Телеграф" (ВИДЕО)

Легендата на "Челси" е поредният уличен от британския ежедневник

Getty Images

Скандалните разкрития на вестник "Дейли Телеграф" продължават да разтърсват с пълна сила футболния свят на Острова. След като вече бившият селекционер на Англия Сам Алардайс загуби работата си, сега наред е мениджърът на "Куинс Парк Рейнджърс" Джими Флойд Хаселбанк.

Според изданието, бившият футболист на "Челси" е пътувал до Сингапур, където се е срещнал с компания от Близкия Изток, желаеща да има пръст в трансферирането на футболисти.

Във видеото, качено в уебсайта на вестника, се вижда как Хаселбанк се договаря с репортерите под прикритие за ""хубавата сума" от 55 000 хил.  паунда на година. Той обяснява, че при евентуална уговорка ще подписва предимно с играчи, представлявани от съответната компания.

По този начин отборът на КПР е щял да харчи парите си за играчи, които са собственост на трети лица. Нещо, което бе изрично забранено от Футболната асоциация на Англия през 2008 г., а и от ФИФА през 2015 г.

Снимка: Getty Images

"Куинс Парк Рейнджърс" излезе с официално становище по случая, в което се казва, че клубът е наясно с обвиненията на британския ежедневник: „Клубът взима на сериозно всяко нарушаване на правилата и ще предприеме вътрешно разследване.“

Друг футболен деятел, чието име попадна в черния списък на "Дейли Телеграф" е асистент-мениджърът на "Барнзли" Томи Райт. Собственикът на "Лийдс" Масимо Челини пък също е хванат от камерата на изданието, обяснявайки как се заобикалят правилата.

По време на тайните срещи с репортерите под прикритие, футболните агенти са разкрили имената на общо осем "бивши и доскорошни мениджъри от Висшата лига", включително петима на които директно е бил платен подкуп. Споменават се и двама настоящи мениджъри на клубове от Чемпиъншип.