на живо

Новак Джокович и предимството да си имаш... самолет

За световния номер 1 това е необходимост

Хората, които имат частни самолети, имат една обща черта - могат да си го позволят. Сред тях е и номер 1 в световната ранглиста по тенис - Новак Джокович. Сърбинът пътува често и предпочита под ръка да има бърз превоз. За това в "гаража" си има... самолет.

За машината се грижи американската компания "Нет Джет", която от повече от 50 години се занимава с осигуряването на частни самолети за едни от най-големите звезди в спорта и шоубизнеса.

 
 
 
View this post on Instagram

Ushering in summer. #OnlyNetJets

A post shared by NetJets (@netjets) on

Така и Ноле, който в нормална обстановка, а не белязана от пандемията от коронавирус, всяка седмица е в различна държава, за да играе турнир, често ползва самолета си. Той пък е оборудван с най-удобната и модерна техника. Всяка такава машина е направена по желание на клиента. Задължителни са само комплектите за медицинска помощ, както и животоспасяващото оборудване. 

Иначе Джокович и спътниците му седят на кожени седалки. На разположение са и плюшени одеяла, принадлежности за прическа и маникюр, а също и последните броеве на желани списания. Преди да се качи на самолета, Ноле може да си поръча даден филм, който да гледа по време на пътуването.

В компанията не правят компромис с обслужването. На своите клиенти предоставят избор от различни ястия, които да бъдат сервирани по време на полет. За доброто прекарване пък се грижи висококвалифициран персонал.

 
 
 
View this post on Instagram

Saved you a seat. #OnlyNetJets

A post shared by NetJets (@netjets) on

Не само Джокович пътува благодарение на тази компания. Неговите колеги - Роджър Федерер, Анджелик Кербер и Слоун Стивънс, също се възползват от възможността да имат свои самолети. 

 
 
 
View this post on Instagram

Roger that. @rogerfederer landed ahead of the Laver Cup and a tennis clinic for NetJets Owners. #OnlyNetJets

A post shared by NetJets (@netjets) on