на живо

Новак Джокович и тиганът, който стана ракета (ВИДЕО)

Сърбинът поддържа форма у дома по нетрадиционен начин

Reuters

С всеки изминал ден, нивото на импровизация в домашни условия сред тенисистите става все по-голямо. А ние, като зрители, все по-често си задаваме въпроса - кой каза, че тениса не може да се практикува вкъщи?

Това доказва световният номер 1 - Новак Джокович. Сърбинът сподели видео в социалните мрежи, като го озаглави – "Състезанието никога не спира". Той показа на феновете си как се играе тенис в домашни условия, а експериментът му се оказва доста успешен.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Competition never stops #tennisathome Такмичење није престало

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole) на

Новак Джокович извежда предизвикателството за тенис у дома на съвсем ново ниво. Световният номер 1 отдавна се доказал като майстор с ракета. Но сега той влага творчество и изобретателност и с тиган в ръка!

Заради разпространението на коронавируса мачове няма да се играят поне до 7 юни, но това не пречи на сърбина да поддържа висока спортна форма, за да продължи с победите, когато сезонът бъде подновен.

За целта Ноле си е направил и "мрежа" от 2 стола и диван. Личи си, че атрактивните отигравания липсват на сърбина. В домашни условия той успява да ги повтори - излизания на мрежата, подавания зад гърба и агресивни ретури. Накрая има и победител!

Новак ликува така, сякаш е спечелил поредна титла от Големия шлем след тежък петсетов мач! Каква ли е наградата? Може би да измие тиганите? Или пък да сготви нещо вкусно за цялото семейство? Трябва да попитаме съпругата му Йелена.

Няколко пъти семейство Джокович призоваха своите последователи в социалните мрежи да си останат у дома. Ноле и Йелена обявиха, че ще дарят и 1 млн. евро за закупуване на нужно медицинско оборудване в Сърбия. В момента в родината на тенисиста регистрираните случаи на заразени с коронавирус са 900, а починалите са 23-а.

bTV призовава: останете си вкъщи!