на живо

Новак Джокович изигра последния си мач за 2017 г. (ВИДЕО)

Контузия в лакътя вади сърбина от корта

Reuters

Новак Джокович приключи с тенис турнирите за 2017 г. В официалната си Фейсбук страница сърбинът публикува видео, в което обяви, че е решил да си почива до края на годината. 

Причината е контузия в десния лакът на Ноле. Лекарят на националния отбор на Сърбия за Купа Дейвис съобщи за нея, като прогнозира, че тенисистът ще може да се завърне в игра през септември.

Джокович обаче обяви, че предпочита да се отдаде на възстановяване и почивка до края на годината.

"Проблемът в лакътя ми е от повече от година. В последните месец-два той стана по-сериозен. За това реших да не играя до края на сезона. За жалост се налага. "Уимбълдън" беше най-важният ми турнир, но именно тогава положението се влоши. Консултирах се с много доктори и специалисти особено в последните два месеца. Всички бяха категорични, че почивката е задължителна. Няма какво да направя. Разчитам на времето, за да отминат болките. Като професионалист, това решение беше трудно, но пък в живота всичко се случва с причина. Около два месеца няма да хващам ракетата, а ще се посветя на възстановяването си и на семейството", казва Джокович в клипа.

За последно той игра на четвъртфинал на "Уимбълдън" срещу Томаш Бердих, но се отказа заради болки в лакътя. В момента сърбинът е четвърти в световната ранглиста. Почивката му обаче ще му коства спад в подреждането и среща с едни от фаворитите в турнирите в началото на 2018 г.

Ноле заяви, че това не го притеснява.

"Радвам се за това, че ще мога да си сверя часовника с едни от най-силните тенисисти", заяви той.

Ноле заяви, че голяма подкрепа за трудното решение му е оказал носителят на 8 титли от Големия шлем Андре Агаси, който е бил до него по време на прегледите в Торонто. 

Джокович няма да се подлага на операция, а ще разчита изцяло на почивка. За първи път е почувствал болка през 2015 г., а лекарствата не са дали желания резултат. 

"Контузията е от преумора. Изиграх твърде много мачове. Но не се оплаквам! Напротив, гордея се с постигнатото през изминалите две години, които бяха най-успешните в кариерата ми", обясни тенисистът.