на живо

Новак Джокович триумфира за 4-ти път на турнира в Торонто (СНИМКИ и ВИДЕО)

Тенисист номер 1 в света раздаваше прегръдки след края на двубоя

Тенисист номер 1 в света Новак Джокович очаквано спечели турнира Роджърс Къп от сериите "Мастърс" на твърди кортове в Торонто, Канада след като на финала се наложи над постaвения под номер 3 в схемата Кей Нишикори (Япония) с 6:3, 7:5.

Снимка: Getty Images

Мачът беше прекратен за кратко заради дъжд, но не попречи на сърбина да вземе четвъртата титла след 2007, 2011 и 2012-а година. 29-годишният Джокович спечели шеста титла през сезона и 30 от турнири в сериите "Мастърс". В личен аспект срещу противника от този финал пък записа девета поредна победа и направи личния си баланс на 10-2.

"След големия шлем, турнири като този са следващата стъпка, за да доказваш, че си номер 1. Щастлив съм, че печеля този Мастърс. Продължавам да бъда концентриран и мотивиран. Искам да благодаря и на публиката, чиято енергия от трибуните усещах", каза Джокович след успеха.

Снимка: Getty Images

В първия си турнир след отпадането на Уимбълдън, Джокович имаше трудности във втория сет до 5:5, но непредизвикана грешка на Нишикори му помогна да тръгне към пробива, който му осигури в крайна сметка и победата.

Накрая на мача Джокович пък демонстрира отново открития си характер и накара хората по трибуните да прегърнат стоящия до тях човек, като запечата това с телефона си.