на живо

Жорди Гомес пред bTV: Дано №13 ми донесе късмет (ВИДЕО)

И аз, и Спас Русев сме амбициозни хора, споделя звездата на „сините”

Жорди Гомес пред bTV: Дано №13 ми донесе късмет (ВИДЕО)

В България рядко пристигат футболисти с визитка като тази на Жорди Гомес - юноша на „Барселона” с над 130 мача във Висшата лига на Англия. Испанецът вече е част от „Левски” и показа, че бързо се учи и дори напредва с езика. Първите му фрази логично са „Само Левски” и „да”.

Гомес прекарва 9 години в Англия. А високите летни температури у нас му напомнят за родния му град Барселона. „В момента е прекалено горещо за мен. Иначе не познавам страната и града, но дори и малкото, което видях, ми харесва. Радвам се, че съм тук и се надявам да се наслаждавам на града и като цяло престоя си в клуба.”

Лично собственикът на „Левски” Спас Русев доведе играча на стадион Георги Аспарухов. Бизнесменът води и преговорите с Гомес. „Да, собственикът ми разказа за отбора и за амбициите си. На мен това ми хареса и именно заради това съм тук. Харесва ми начинът, по който той мисли и колко е амбициозен. Аз също съм амбициозен и силно се надявам новият сезон да е по-добър от предишния.”

По време на престоя си в Англия Гомес бързо се превърна в любимец на феновете заради неизчерпаемата си енергия на терена. Една от тайните за страхотната му кондиционна форма е йогата. „Тя ме помага да поддържам форма и да предотвратявам контузии.”

Освен това Гомес е щатен изпълнител на дузпи и преки свободни удари за отборите, в които играе. „Трябва да  оставаш след тренировка и да се усъвършенстваш. В самите мачове това са моментите, в които показваш, че можеш да бележиш попадения”.

Любимият номер на Жорди е 14. В „Левски” обаче той вече е зает и затова каталунецът ще носи №13. „Помислих си – добре, нека пробваме с №13 и да видим как ще се получат нещата. Това е късметлийско число. Дано всички ние имаме добър сезон”.

Гомес е в Хърватия с „Левски” за мача срещу „Хайдук Сплит”. Въпреки че не се очаква да започне като титуляр, испанецът най-вероятно ще в появи в игра и ще направи дебют със синята фланелка и своя нов късметлийски номер.