на живо

Нови изпитания за Казийски и Соколов по РИНГ и на btvnovinite.bg

Насладете се на три срещи от най-силното волейболно първенство - италианската Серия А1

legavolley.it

И тази седмица пряко по RING и онлайн на btvnovinite.bg предстоят три срещи от италианското волейболно първенство.

В събота от 19 ч. по РИНГ "Кастелана” и "Сиена” излизат в пряк спор на дъното на класирането, а в неделя на Матей Казийски предстои гостуване на "Падуа”. По същото време друг българин – Цветан Соколов, излиза в търсене на още един убедителен успех – този път над "Латина”, пряко по btvnovinite.bg.

Снимка: legavolley.it

Миналата неделя "Кастелана” най-накрая записа първия си успех през настоящия сезон в италианското първенство. Отборът, който се намира на последна позиция в шампионата, победи "Латина” след петгеймова драма.

Окуражен от успеха, треньорът Винченцо Ди Пинто очаква нова победа, като опонентът е най-добрият вариант за "Кастелана” – домакинство на "Сиена” – тим, който се намира на предпоследната 13-а позиция.

Гостите в срещата изиграха силен последен мач от италианската Серия А1, но въпреки това отстъпиха на "Лубе Чивитанова” с 1:3. "Сиена” няма успех далеч от дома през целия сезон, но надеждата на Кристиян Савани и компания е отборът да избегне 13-ото място.

Снимка: legavolley.it

В неделя от 19 ч. предстоят две срещи с участието на родни волейболисти. По РИНГ Матей Казийски ще гостува на "Падуа". Двата тима се намират един след друг в класирането, като отборът на българския посрещач е с минимално предимство.

4 кръга преди края на редовния сезон, "Верона" ще трябва да се бори за запазване на 6-ата си позиция, а тази цел минава през задължителна победа в неделя. Императора изигра слаба за стандартите си последна среща с "Милано", но тепърва предстои да се разгръща с екипа на "Калцедония".

По същото време на сайта btvnovinite.bg - на стрийм онлайн и без регистрация, "Латина" ще бъде домакин на "Лубе Чивитанова", където блести Цветан Соколов. Домакините се намират в серия от 4 поредни загуби у дома, но продължават да имат шансове, макар и илюзорни, за класиране на плейофите. Изоставането на "Латина" е 7 точки от осмия "Монца", което означава само едно: задължителна победа над "Лубе".

Снимка: legavolley.it

"Чивитанова" изигра феноменален мач срещу полския ЗАКСА в последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига, обръщайки резултата от 0:2 и изоставане с 20:24. Отразявайки 4 мачбола и установявайки пълен обрат, Цветан Соколов и неговите съотборници записаха ценен успех, който вдъхва увереност на тима. Следва сблъсък в неделя срещу "Латина", а евентуална победа може да изкачи тима до второто място в класирането.

Ще успеят ли да го постигнат Цветан Соколов и компания и ще покаже ли отново Казийски защо е наричан Императора? Не пропускайте сблъсъците през уикенда пряко по RING и онлайн на btvnovinite.bg!