на живо

Нови случаи на коронавирус в "Левски"

Бум на заразени с COVID-19 в "синия" клуб

Нови 7 футболисти на "Левски" са дали положителна проба за коронавирус, обявиха от клуба. Така заразени с COVID-19 играчи на "сините" са вече 11.

В събота 26-кратните шампиони се изправят срещу "Локомотив" Пловдив в мач от Първа лига, но той вероятно ще бъде отложен.

Съобщението в официалния сайт на "Левски":

"Днес, 5 ноември спортно-техническия щаб, футболистите и служителите на "ПФК Левски" преминаха извънредни PCR тестове за COVID-19 след шестте положителни проби от началото на седмицата. По протокол клубът бе длъжен да направи нови тестове, а тренировъчния процес и мачовете да се подновят при два последователни отрицателни теста.

Седем футболисти от представителния отбор и четирима служители на клуба са с положителен тест за COVID-19. След получаване на резултатите те са поставени под карантина."

Снимка: Lap.bg

Новината идва часове след отлагането на двубоя между "Царско село" и "Берое" заради COVID-19. Преди дни "царете" съобщиха, че 6 от играчите и треньорът Любослав Пенев са заразени с коронавирус. При повторното тестване положителни проби са дали още 8 футболисти. 

Снимка: Lap.bg

Според разпоредбите на БФС, футболна среща от родното първенство може да се отложи, ако в един от двата отбора има над 10 заразени играчи.

До това се стигна при мача "Арда" - "Лудогорец" (16 заразени в тима от Кърджали), както и за двете срещи на "Славия" (11 заразени) срещу "Ботев" Пловдив и "Ботев" Враца.