на живо

Нови страхотни битки в Шампионска лига

Пари Сен Жермен и Реал Мадрид няма да оставят Париж да спи

Getty Images

И тази вечер Шампионска лига предоставя много интересни и вълнуващи битки в групите на най-комерсиалния футболен турнир. Безспорно най-интересно и напрегнато ще бъде в Париж. „Града на влюбените” ще бъде арена на сблъсъка между Пари Сен Жермен и Реал Мадрид. Парижани са безспорен хегемон във Франция и също като своя испански съперник не крият амбицийте си в турнира. Двата отбора се изправят в директна битка за първото място в група „А”.

Другият мач в тази група противопоствя Малмьо ФФ и Шахтьор (Донецк), които ще излязат в търсене на първа победа и предимство в спора за третото място.

Група „В” и  „С” са подслонили българското участие в надпреварата. Георги Миланов и ЦСКА Москва ще приемат Манчестър Юнайтед. А Мъри Стоилов ще изведе Астана на „Висенте Калдерон”. Руснаците отново ще разчитат на домакинското предимство, за да изненадат именития си съперник и да откраднат точки от него а защо не и победа, както направиха срещу ПСВ в предишния кръг. Другият мач от най-равностойната към този момент група противопоставя Волфсбург и ПСВ. преди изиграването на двубойте тази вечер и четирите отбора са записали по една победа и една загуба, като само головата разлика ги разделя.

В група „С” лидерът Бенфика гостува в Турция на Галатасарай и евентуална победа почти сигурно ще изпрати португалците в следващата фаза. Не по-малко интересно ще бъде и в Мадрид. Атлетико приема Астана и ще търси задължителна победа, за да се раваншира на привържениците си за домакинското поражение от Бенфика. В същото време, ще бъде много вълнуващо да видим дали Станимир Стойлов ще намери начин да спре нападението на „дюшекчиите”.

Група „D” ни предлага много интригуващи и вълнуващи битки. Закъсалият в първенството на Италия Ювентус приема Борусия (Мьонхенгладбах) в търсене на трета победа в турнира. И докато „бианконерите” изглежда, че имат не чак толкова трудна задача, то другият двубой ни предоставя истинска загадка. Манчестър Сити и Севиля ще се изправят един срещу друг на „Етихад”. Домакинството дава предимство на англичаните, но и двата отбора ще излязат пределно мотивирани за победа, която да ги изкачи еднолично на второто място в групата.

Коментарното студио за мачовете с водещ Йордан Георгиев започва точно в 21:00 часа.

Ето и всички двубой:

Пари Сен Жермен – Реал Мадрид, 21:45, пряко по bTV Action

ЦСКА (Москва) – Манчестър Юнайтед, 21:45, пряко по RING

 Малмьо ФФ – Шахтьор (Донецк), 21:45, пряко на VOYO.BG

Волфсбург – ПСВ (Айндховен), 21:45, пряко на VOYO.BG

Атлетико Мадрид – Астана, 21:45, пряко на VOYO.BG

Бенфика – Галатасарай, 21:45, пряко на VOYO.BG

Ювентус – Борусия (Мьонхенгладбах), 21:45, пряко на VOYO.BG

Манчестър Сити – Севиля, 21:45, пряко на VOYO.BG