на живо

Нови трима заразени с коронавирус в "Пари Сен Жермен"

Хаос във френския шампион преди първия му мач за сезона в Лига 1

Нови трима играчи на френския шампион "Пари Сен Жермен" са дали положителна проба за коронавирус, обявиха от клуба. Така броят на заразените с COVID-19 в тима нарастна на 6.

От ПСЖ не съобщават имената на далите положителни тестове, но според авторитетното местно издание "Екип" това са Маркиньос, Кейлор Навас и Мауро Икарди.

Те са се заразили по време на общата си почивката в Ибиса след финала в Шампионската лига на 23 август, загубен с 0:1 от "Байерн". Под карантина вече са други трима техни съотборници - Неймар, Анхел Ди Мария и Леандро Паредес.

Звездите на ПСЖ понесоха критики за поведението си по време на своята ваканция, тъй като публикуваха снимки в социалните мрежи, от които личи, че не спазват социална дистанция. Клубът също е под прицел, защото е разрешил на футболистите да отпътуват заедно за Испания.

 
 
 
View this post on Instagram

Ibiza 2020 @gilcebola

A post shared by Μαυʀɸ Iϲαʀδι (@mauroicardi) on

ПСЖ открива сезона си в Лига 1 с мач срещу новака "Ланс" идния четвъртък (10 септември). Двубоят ще бъде излъчен пряко по RING от 22:00 ч. Три дни по-късно предстои дерби с "Олимпик" Марсилия, което също ще можете да гледате в ефира на RING.

Сега обаче и двата мача са под въпрос и могат да бъдат отложени. По правилник, на играчите, поставени под карантина, е забранено да тренират, докато не дадат две отрицателни проби за коронавирус в рамките на 48 часа.

COVID-19 засегна и други елитни френски клубове, сред които "Монпелие", "Рен" и "Олимпик" Лион.