на живо

Новият български ансамбъл показа за пръв път съчетанията си пред публика (ВИДЕО)

Първото състезание за грациите ще е Гран при на Марбея

Наследничите за олимпийските шампионки от Токио от ансамбъла по художествена гимнастика представиха днес (22 март) за първи път пред публика своите съчетания. 

Момичетата на треньора Весела Димитрова и нейната помощничка Михаела Маевска трябваше да направят дебют на международно състезание на Световната купа в Атина (18-20 март), но бяха възпрепятствани заради контузии. 

В "Арена Армеец" Петя Борисова, София Иванова, Вая Драганова, Елена Георгиева, Женина Стефанова и Биляна Везирска изиграха двете си композиции. Те се справиха безгрешно със съчетанието с пет обръча, а на това с три ленти и две топки допуснаха неточности. 

Снимка: Lap.bg

Композицията с обръчи е върху част от музиката от бенефиса "Сън" на олимпийските шампионки от Токио 2020. По време на другото съчетание звучи нов аранжимент на Евгени Димитров на народната песен "Лале ли си, зюмбюл ли си".

Ансамбълът ще направи дебюта си пред международно публика на Гран при на Марбея в края на тази седмица (25-27 март). Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че грациите ще участват на Световните купи в София (8-10 април), Баку (22-24 април) и Пезаро (3-5 юни). 

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Днес в "Арена Армеец" се проведе и контролно на националките, които ще пътуват за Марбея - Боряна Калейн, Ева Брезалиева, Стилияна Николова при жените, Елвира Краснобаева и Дара Стоянова при девойките.

Стилияна Николова стана първа в многобоя, на топка и лента. Втора след всички съчетания е Ева Брезалиева, а трета - Боряна Калейн, която днес допусна грешки. Брезалиева е първа на обръч и бухалки.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

При девойките в многобоя най-висок сбор има Елвира Краснобаева, следвана от Дара Стоянова и Никол Тодорова. Краснобаева е първа на обръч, топка и бухалки, а Стоянова - на лента.

Тагове:

ансамбъл