на живо

Новият изпълнителен директор на "Левски": Лицензът "виси" непрекъснато

"Необходимо е значително подобрение на приходната част на бюджета на клуба", заяви Иво Ивков

Новият изпълнителен директор на "Левски": Лицензът "виси" непрекъснато

Новият изпълнителен директор на "Левски" Ивайло Ивков заяви, че лицензът на клуба продължава да бъде под въпрос заради огромните задължения на "сините". Той разкри, че клубът е загубил дело срещу бившия треньор Петър Хубчев, който очаква да му бъдат изплатени неустойки след отстраняването му, но случаят е близо до приключване. 

В момента клубът е под наблюдение от лицензионната комисия на Българския футболен съюз. Това беше едно от условията "Левски" да получи разрешение да играе в Първа лига през сезон 2021/2022.

"Лицензът "виси" със страшна сила и непрекъснато. Ние сме в изключително незавидна финансова ситуация, но имаме поглед как да се промени това и трябва да вярваме, че ще успеем", заяви Ивков.

Снимка: Lap.bg

"Да ви гарантирам, че няма да бъдат подписвани неизгодни договори за клуба? Да, гарантирам, ако аз подписвам. Ще спорим, ако трябва и с най-важните ми партньори в клуба. Това също е въпрос на гледна точка - кой договор е изгоден и кой не е. Може би към онзи момент не е бил неизгоден, според субективната преценка на тогавашното ръководство и ситуацията в клуба договорът с Хубчев и екипа му, например. Имаме загубено дело там. Трудни са преговорите. Водят ги представителите на нашия партньор "Палмс Бет", защото от правна гледна точка", уточни още той.

Ивков - син на легендата на "сините" Кирил Ивков, заема овакантения пост. В Управителния съвет на "Левски" новите имена са Даниел Боримиров и Радослав Разпопов.

Снимка: Lap.bg

"Нашият клуб се намира в безпрецедентна ситуация. Необходими са спешни мерки за финансовото му оздравяване. Трябва да започнем веднага да работим по план. В средносрочен план трябва да върнем Левски на мястото, на което му се полага. В последните години сякаш бавно забравяхме кои сме. Не само като клуб, но и като общност от милиони фенове. Един от най-важните приоритети е да постигнем финансова стабилизация на клуба. Трябва подобрение на приходната част. Тук идва безценната роля на генералния ни спонсор. Трябва да привлечем още партньори, рекламодатели, спонсори. Това няма да стане с лозунги и спомени от миналото. Трябва да им покажем колко важен инструмент сме и колко важен е "Левски" като общност. Трябва да ги убедим колко силен партньор сме", заяви Ивков при представянето си.

Снимка: Lap.bg

Той е убеден, че феновете могат да изиграят решаваща роля в стабилизирането на клуба, който изпитва финансова немощ след оттеглянето на бившия генерален спонсор - компания за спортни залози, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков.

"Решаваща е и ролята на привържениците. Те са нашата опора, те са нашата цел. Трябва прозрачност в разходната част на бюджета. Новият УС трябва бързо да спечели доверието на левскарите. Няма право на никакви грешки. Вторият приоритет - връщане на европейската атмосфера на стадиона. Не само по време на мачовете, а през цялото време. Искам да върнем публиката на стадиона. Това ще стане с добър футбол - непримирим и красив. После ще дойдат и резултатите. Имам безпрекословно доверие на треньора Станимир Стоилов. Вярвам, че тази цел ще я постигнем по-бързо от първата. Ще имаме проактивна работа по много аспекти. Трябва да работим като добре смазана машина и да работим в една посока", заяви Ивков.

Снимка: Lap.bg

Новият изпълнителен директор е категоричен, че затварянето на стадионите заради мерките против разпространението на коронавирус, ще се отразят много негативно на "Левски".

"Ние не можем да живеем само в нашата черупка. Затварянето на стадионите е сериозен удар за нас. Тежко е за нас, тъй като трябваше да опитаме да накараме хората да се върнат по трибуните. Най-важното обаче е животът и здравето на хората. Вярвам в институциите. Трябва да помислим дали столичните клубове не трябва да бъдат компенсирани на някаква база заради наложените мерки. По-скоро в тази насока бил работил, отколкото да упрекваме Общината за това решение. То спря доста наши идеи и виждания. Ще трябва да го преглътнем. Има приоритети, които са над футбола", заяви Ивков.