на живо

Новият треньор на ансамбъла: Това е страхотно предизвикателство (ВИДЕО)

Весела Димитрова не съжалява, че е напуснала Швейцария заради България

Новият треньор на ансамбъла: Това е страхотно предизвикателство (ВИДЕО)

Преди около две седмици Ина Ананиева напусна поста старши треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика. Специалистката, при която грациите ни спечелиха бронзов медал от олимпийските игри в Рио, се оттегли заради здравословни проблеми, а нейното място бе заето от Весела Димитрова.

Пред камерата на bTV новата треньорка заяви, че това предизвикателство определено е сериозна крачка в нейната кариера. Димитрова не съжалява, че е напуснала Швейцария, за да работи в България и вярва, че новите момичета са достатъчно подготвени:

"Ситуацията е доста сложна, а това, че сме национален отбор доста тежи на момичетата, но те са подготвени. Всеки един елитен спортист знае за какво става въпрос, затова мисля, че ще се справят".

"Това е страхотно предизвикателсто за всеки един нормален треньор с амбиции. И е сериозна крачка в моята кариера", каза Димитрова.

"Всички треньори пътуват постоянно и почти винаги са разделени от близките си хора, но това не ми пречи. Доста от приятелите ми ме обявиха за луда, защото съм си оставила живота в Швейцария и съм дошла да работя в България, но на мен това ми харесва".

Според треньорката всички момичета в новия ансамбъл са достатъчно добри: "Много са трудолюбиви и като деца са много хубави. Хубави млади български момичета, които ще успеят. Те знаят защо са в залата, какви са им целите и съответно какво трябва да дадат, за да ги постигнат".

"Искам да имаме резултати, но знам, че това не може да стане отведнъж. На първо време искам да си изработят съчетанията до ниво, в което могат да ги представят в един приличен вид, тъй като направихме много интересни и рискови съчетания. Първото ни състезание е съвсем скоро и трябва да се представим в една добра светлина", добави Димитрова.