на живо

Новият треньор на "Лудогорец": Основната цел е да станем шампиони. Искам да прогресираме заедно

Анте Шимунджа беше представен официално пред медиите

Lap.bg

Новият треньор на "Лудогорец" Анте Шимунджа заяви, че основната цел пред него и тимът ще е да стане шампион на България за 11-ти пореден път. Словенецът беше представен официално пред медиите днес (9 януари) заедно с новото попълнение Спас Делев.

Шимунджа застъпва на поста след уволнението на Валдас Дамбраускас и краткия престой на Станислав Генчев. През 2021 г. "Лудогорец" отпадна от Лига Европа след 2 равенства и 4 загуби. 

Снимка: Lap.bg

"Щастлив съм за възможността, която имам в "Лудогорец". Основната ни цел е да станем шампиони и след това ще мислим по-напред. Обещавам, че ще работим здраво, ще даваме всичко от себе си. Няма да се отказваме и съм сигурен, че играчите ще разберат указанията ми и ще ги приложат", бяха първите думи на Шимунджа при представянето му.

Треньорът пристига в Разград от словенския "Мура", а в своята кариера е бил още начело на "Марибор", ГАК и "Алуминий".

"Нямам търпение да започна да работя с играчите. Искам да кажа Добре дошъл на Спас Делев. Той е играч с великолепен характер и съм сигурен, че ще ни помогне. Когато играхме с "Лудогорец", направихме доста задълбочен анализ на клуба. След като започнахме разговорите с "Лудогорец" да стана треньор, започнах да анализирам повече играчите. Едно е да ги гледаш на видео, друго е да ги видиш на живо. Всички в клуба ми помагат много с информация за отбора", заяви специалистът.

Снимка: Lap.bg

"Лудогорец" разполага с играчи от много по-различна класа. Това си пролича от мача, който изиграхме през лятото. Основното нещо, което ме накара да избера "Лудогорец", е това, че вярвам, че можем заедно да прогресираме. Вярвам, че имаме нужда от подсилване. Скаутският отдел работи изключително здраво, за да можем да осъществим тези трансфери. Надявам се, че скоро ще можем да ви съобщим. Трябват ни нови играчи навсякъде. Желанието ми в бъдеще е да направим крачка напред за младите футболисти и да захраним първия тим с млади състезатели", заяви Шимунджа.

Той води със себе си цял щаб, който също беше представен на пресконференцията.

Снимка: Lap.bg

"Българското първенство е много трудно, с високо ниво. ЦСКА е традиционен клуб и ще е опонент за титлата. Те са много силни, конкурентноспособни. Разликата с ЦСКА е много малка, но това не означава, че само срещу тях ще ни е трудно. Всеки отбор дава 110-120% срещу най-добрия отбор. Знаем, че сме най-добрият отбор, но трябва да работим здраво, за да го докажем и покажем тази година", заяви той.