на живо

Ново разочарование за Григор Димитров

Димитров отпадна в третия кръг на турнира в Индиън Уелс

Григор Димитров отпадна безславно в третия кръг на тенис турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Поставеният под номер 11 в схемата бе елиминиран от испанския ветеран Томи Робредо, който спечели срещата с 2:1 сета. Димитров загуби първия сет с 4-6 гейма, но реагира светкавично и успя да изравни след 6-1 във втория. След 11 гейма без пробив в решителната трета част, българинът направи две двойни грешки на свой сервис, които се оказаха решителни и изпратиха Робредо на осминафиналите.

Родният тенисист успя да спечели едва 45 точки от престижната надпревара и 31 хил. долара от наградния фонд. Това е трети пореден турнир, който Григор напуска още след втория си мач. През последния месец това се случи последователно в Ротердам и Акапулко. Следващата спирка от програмата на хасковлията отново е в САЩ и по-точно в Маями, където от 23 март започва следващият турнир от сериите "Мастърс 1000".

Още във втория си сервис гейм срещу Робредо, Григор трябваше да спасява две точки за пробив. Той го направи, а след това до 4-4 никой не получи нови шансове. 32-годишният испанец обаче успя да пробие подаването на Димитров в точния момент за 5-4 и на свой сервис приключи сета.

Родната звезда не се притесни от неприятната ситуация и рязко повиши нивото на играта си. Той демонстрира своята страхотна игра от дъното на корта с печеливши удари от форхенд и бекхенд, както и прекрасните си умения в близост до мрежата с две перфектни стопволета от трудни позиции. След два пробива и три убедителни гейма на свой сервис, Григор си осигури комфортна преднина от 5-0. Робредо се отстрами с почетен гейм, но в следващия Димитров изравни сетовете и вкара мача в решителна трета част.

А тя бе подобна на първата. Без колебания в сервис геймовете на двамата, които си разменяха мощни начални удари и уинъри от основната линия. Гришо продължи да изумява с някои свои изпълнения и така се стигна до 6-5 в полза на Робредо и сервис на родния представител за оставане в мача. При 15-15 обаче той направи недопустими две двойни грешки, а испанецът се възползва още от първия си мачбол, с който си осигури успех с 2:1.

Робредо вече има предимство и в директните сблъсъци с Димитров. Преди срещата в Индиън Уелс двамата си бяха разменили по една победа. В следващия кръг испанецът ще срещне Милош Раонич, който елиминира Александър Долгополов след 2:0 сета.