на живо

Новото дружество ЦСКА вече е факт

Ген. Иван Мечков е председател на дружеството, а в управителния съвет са 10 човека

bTV

Днес, на учредително събрание в София бе създадено ново дружество, което ще носи името ФК ЦСКА 1948. Председател е ген. Иван Мечков, а в управителния съвет ще влязат още 10 човека, сред които е и ген. Димитър Шиваров.

На събранието беше обявено, че целта на новия клуб е участие в "А" окръжна група през новия сезон. От Сдружението обявиха, че учреденото дружество ще участва в търга за емблемата на "червените", която към момента е блокирана от "НАП".

Снимка: bTV

Председателят на дружеството ген. Иван Мечков заяви, че футболистите в новия отбор ще бъдат от детско-юношеската школа на "армейците", а треньор остава Адалберт Зафиров. Новият клуб ще се издържа единствено от членски внос, дарения и спонсори.

"Ние направихме неправителствена организация с нестопанска цел, която да подпомага един бъдещ клуб. Този клуб е нужен на хилядите цесекари, които пожелаха да изберат друг път за ЦСКА и не желаят да приемат проекта ЦСКА-София", заяви председателя на ФК ЦСКА 1948 ген. Иван Мечков.

"Започваме от най-ниското стъпало с идеята възстановим армейското в абревиатурата Централен спортен клуб на армията. Надявам се с дълъг и упорит труд отново да възстановим името на ЦСКА като високо спортно майсторство. Предстои и първото събиране на Управителния съвет, на което ще стане ясно на кой стадион ще играе новия отбор, стига да бъдем одобрени от Българския футболен съюз", каза Мечков.

Събранието започна в емблематичния за "армейците" час 19:48 в Централния военен клуб, където през 1948 г. е създаден и отборът.

Част от присъстващите бяха Валентин Илиев, Радослав Здравков, Ангел Рангелов, бившият председател на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето и част от юношите, които тренираха под ръководството на Адалберт Зафиров през последния месец.